why i can't update the firmware?

Discuss firmwares for CD-ROM drives here.

Moderators: chef, Puma

why i can't update the firmware?

Postby superlemon on Thu Jul 22, 2004 9:30 am

CR-593
always said that
"You can't use this program on "Windows Dos Prompt" .
Please execute on Real-Dos mode.
How can I do?
superlemon
Rookie
 
Posts: 5
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:06 am

Postby chef on Thu Jul 22, 2004 9:54 am

If you cannot understand this than you should decide to use SEARCH or GOOGLE first.

Boot from a floppydisk into DOS.
.:The rpc1.org FAQ:. Please read & follow our firmware request rules precisely! .:The DiscInfo tool:.
I am looking for DVD-R for Authoring DVD-R (A) & HD-DVD media, any size, any brand. Please pm me if you can help. \:D/
User avatar
chef
Administrator
Administrator
 
Posts: 23858
Joined: Fri Aug 09, 2002 11:39 am
Location: .de #...still playing LLAMATRON 2112!

Postby superlemon on Thu Jul 22, 2004 11:31 am

i did that
superlemon
Rookie
 
Posts: 5
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:06 am

Postby chef on Thu Jul 22, 2004 11:34 am

What?

Searched? If you had you would have found useful info about it.
Booted from a floppydisk? Then you would be in real DOS and there were no such error message!
.:The rpc1.org FAQ:. Please read & follow our firmware request rules precisely! .:The DiscInfo tool:.
I am looking for DVD-R for Authoring DVD-R (A) & HD-DVD media, any size, any brand. Please pm me if you can help. \:D/
User avatar
chef
Administrator
Administrator
 
Posts: 23858
Joined: Fri Aug 09, 2002 11:39 am
Location: .de #...still playing LLAMATRON 2112!

Postby nathane on Thu Jul 22, 2004 11:54 am

User avatar
nathane
Master Poster
 
Posts: 461
Joined: Wed Feb 26, 2003 2:05 am

Postby superlemon on Thu Jul 22, 2004 12:02 pm

I had DL then Dos 5.0 from bootdisk.com, but still get that message.
superlemon
Rookie
 
Posts: 5
Joined: Thu Jul 22, 2004 9:06 am

Postby nathane on Thu Jul 22, 2004 12:07 pm

Delete autoexec.bat & config.sys from the boot disc. You don't need any stuff in memory.
User avatar
nathane
Master Poster
 
Posts: 461
Joined: Wed Feb 26, 2003 2:05 am

Postby suhi on Sat Aug 14, 2004 12:49 pm

hi my problem is that i can get in to dos but cant flash

it writes me that the file not found
User avatar
suhi
Junior Member
 
Posts: 26
Joined: Sun Aug 08, 2004 12:01 pm

Postby nathane on Sat Aug 14, 2004 1:05 pm

We're not psychic. Please explain exactly what happens, what is shown on the command line, where you've placed the files, what you type.
User avatar
nathane
Master Poster
 
Posts: 461
Joined: Wed Feb 26, 2003 2:05 am

Postby suhi on Sat Aug 14, 2004 1:14 pm

when i go in to dos and open the file for my cd-rom it writes me

***filename not foud


that is all
User avatar
suhi
Junior Member
 
Posts: 26
Joined: Sun Aug 08, 2004 12:01 pm

Postby nathane on Sat Aug 14, 2004 1:26 pm

Have you read the readme file? It's quite comphrensive.

http://www.teac.co.jp/dspd/download/fir ... plain.html

Method of using
Execute the program according to the following example.
Format: C:\temp>FLA532EB 532EB30B.BIN [option]
Example: C:\temp>FLA532EB 532EB30B.BIN /ps
532EB30B.BIN: This is the name of the binary file having the
drive firmware.
Be sure to input the extension (.BIN) also.

[option]: This is an option to specify the port to connect
to the CD-532EB.
option: /ps: primary & slave (default)
/sm: secondary & master
/ss: secondary & slave
/?: the method of using FLA532EB.EXE will be indicated.
If no option is input, the program judges that it is connected
to primary & slave.

Have you uncompressed the 532EB02.EXE so 532EB30B.BIN and FLA532EB.EXE are extracted? And you've copied these to the root directory of the system floppy disc?
Last edited by nathane on Sat Aug 14, 2004 1:27 pm, edited 1 time in total.
User avatar
nathane
Master Poster
 
Posts: 461
Joined: Wed Feb 26, 2003 2:05 am

Postby chef on Sat Aug 14, 2004 1:26 pm

suhi,

see this thread where you've posted the same problem: http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?p=129763
.:The rpc1.org FAQ:. Please read & follow our firmware request rules precisely! .:The DiscInfo tool:.
I am looking for DVD-R for Authoring DVD-R (A) & HD-DVD media, any size, any brand. Please pm me if you can help. \:D/
User avatar
chef
Administrator
Administrator
 
Posts: 23858
Joined: Fri Aug 09, 2002 11:39 am
Location: .de #...still playing LLAMATRON 2112!


Return to CD-ROM Firmware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests